Perspectives - Revue 2023 - 2024 - Volume 1 N˚Spécial

CIRANO dedicated its 2023-2024 thematic year to the biofood industry, on the theme of “Accelerating the transition to a sustainable and innovative biofood sector”. This initiative addressed the whole chain, from production to consumption, processing and distribution. Thanks to a research community made up of recognized experts in the field, CIRANO explored solutions for strengthening sustainability and innovation in Quebec's biofood sector. 

→ Baromètre de la confiance des consommateurs québécois à l'égard des aliments

Nathalie de Marcellis-WarinIngrid Peignier and Thomas Gleize

→ Dynamiques territoriales du bioalimentaire au Québec

Annie RoyerPatrick Mundler and Julie Ruiz

→ Achat local, produits du terroir, tourisme gourmand et saveurs du Québec : Quelles sont les stratégies gagnantes ?

Bernard Korai and Rémy Lambert

→ Réduire le gaspillage et les pertes alimentaires : Quels sont les facteurs de succès ?

Jacinthe Cloutier, Karima Afif and Marie-Claude Roy

 

[ - ]
[ + ]